International Topcon vestigt zich in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer

Zoetermeer, 4 november 2021. De Dutch Tech Campus in het Dutch Innovation Park verwelkomt Topcon Europe Positioning. Voor Topcon werd door PingProperties een uiterst duurzaam en gasloos gebouw (4.900 m2) ontwikkeld aan de Werner von Siemensstraat 35 in Zoetermeer.

Na een bouwperiode van slechts zeven maanden werd op 3 november de nieuwbouw voor Topcon ten overstaan van direct betrokkenen geopend. De nieuwe hoogwaardige bedrijfsruimte, kantoorruimte en 50 parkeerplaatsen brengen de bedrijfsvoering van Topcon Europe Positioning naar een hoger niveau door significant efficiëntere bedrijfsprocessen en ruimte om te groeien. Wethouder Jan Iedema (Economie en Onderwijs): “Met hun vooruitstrevende bedrijfsvoering draagt Topcon bij aan een toekomstbestendige campus en aan het duurzame karakter van Zoetermeer. Door de inspanningen van PingProperties en de komst van dit toonaangevende bedrijf wordt het nog aantrekkelijker voor ondernemingen om zich hier te vestigen.”

Toplocatie
Jaap de Jong, director Operations Europe Topcon Europe Positioning: “Topcon is ontzettend trots en heel blij met dit nieuwe pand en de locatie. Dit pand zorgt ervoor dat Topcon de volgende stappen in zijn supply chain kan gaan zetten voor de komende jaren. Europese optimalisatie van de footprint gaat voor significant efficiëntere processen zorgen en uiteindelijk blije klanten.”

Topcon Europe Positioning
Het Japanse bedrijf Topcon Corporation heeft zich sinds de oprichting in 1932 ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van hoge precisie plaatsbepalingssystemen. Topcon Europe Positioning is onderdeel van de Topcon Corporation en ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie waarmee zij oplossingen en workflows creëert voor de landbouw, bouw en infra. De integratie van zeer nauwkeurige positioneringsproducten, snelle imaging en informatiemanagement vanuit de cloud zorgt voor een hogere productiviteit, een betere kwaliteit en een kleinere impact op het milieu. De distributieactiviteiten van Topcon Europe Positioning verhuizen van Capelle naar het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Foto: Wouter van de Nadort, director of Distribution Center Operations bij Topcon Europe Positioning B.V. (links) en Jan Iedema, wethouder Economie en Onderwijs Zoetermeer (rechts).