De ligging

Dutch Innovation Park ligt midden in de Randstad aan de A12 bij Zoetermeer. Op korte afstand omringd door Rotterdam, Delft, Leiden en Den Haag. Met de auto is het park uitstekend bereikbaar evenals met het openbaar vervoer. Via het direct aan het Park gelegen NS-station Lansingerland-Zoetermeer met busterminals en RandstadRail (lijn 4). De uitgang Noordzijde van het station leidt via bewegwijzering naar het park. Ook stoppen er bussen praktisch voor de ingang van de Dutch Innovation Factory. Met de 700 gratis parkeerplaatsen biedt dit nieuwe verkeersknooppunt optimale overstapmogelijkheden.

Reistijden

Openbaar Vervoer
Den Haag 20 minuten
Utrecht: 30 minuten
Rotterdam: 40 minuten

Auto
Den Haag 20 minuten
Utrecht: 30 minuten
Rotterdam: 30 minuten

Onderdeel van Europa’s security cluster  

 

Het Park is aangesloten bij The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster van Europa, waarbij de partijen zich primair richten op Cyber Security. Op het Dutch Innovation Park heeft u dan ook eenvoudig toegang tot kennis, talent, bedrijven en investeerders op het gebied van cyber security.

Gebiedsontwikkeling 

 

Met de komst van het nieuwe vervoersknooppunt Lansingerland-Zoetermeer wint Dutch Innovation Park nog meer aan kwaliteit. Partners binnen het park werken gezamenlijk aan een gebiedsvisie voor de verdere ontwikkeling van Dutch Innovation Park.

Zoetermeer

Zoetermeer ICT-Stad

Met 125.000 inwoners is Zoetermeer -na Rotterdam en Den Haag- de derde stad van Zuid-Holland. Niet voor niets noemt men Zoetermeer “ICT Stad”; met ruim 4.000 IT-banen heeft Zoetermeer het hoogste percentage IT-werkgelegenheid in de regio Haaglanden. 1 op de 16 banen in Zoetermeer is een IT-baan. Het aanbod aan hoogopgeleide IT’ers is hier dan ook enorm.

 

Ontspannen woonstad

Over één ding zijn Zoetermeerders het meer dan eens; “Het is lekker leven in deze moderne stad.” Bezoekers uit de hele regio komen shoppen in het Stadshart met internationale winkelketens en tal van restaurants en cafés. De historische winkelstraat Dorpsstraat trekt haar publiek met verschillende speciaalzaken. De stad heeft veel vrije tijd- en sportvoorzieningen. In Zoetermeer woon je in een moderne groene stad midden in de Randstad met op een steenworp afstand steden als Den Haag en Rotterdam.

Expats in de stad


Of het nu om long- of short stay gaat: Gemeente Zoetermeer ondersteunt u bij het regelen van zaken rond het verblijf van uw buitenlandse medewerkers of gasten. Accountmanagers van de gemeente geven u advies en zijn uw persoonlijke vraagbaak en contact met afdelingen binnen de gemeente.

Neem contact op met de accountmanagers van gemeente Zoetermeer Fons de Ree | a.j.de.ree@zoetermeer.nl | +31 652046539

Visa voor startups

Tech startups buiten de EU zijn welkom om hun innovaties in Nederland te ontwikkelen. Voorwaarde om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te kunnen komen is dat hun startup moet worden geleid door een ervaren in Nederland gevestigde mentor ofwel facilitator. Onze incubator Crosspring is officieel facilitator.

Neem contact op met Crosspring of kijk op voor meer informatie op de site van RVO.