Zoetermeer is dé plek voor Applied Data Science & Artificial Intelligence

Zoetermeer krijgt een nieuwe hbo-opleiding! En daar zijn we trots op. Het is er namelijk niet zomaar één, maar de allereerste volledig geaccrediteerde hbo-bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence in Nederland. En waar anders past zo’n opleiding beter dan in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

“Vanaf september starten de eerste studenten ADS&AI bij De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory. De opleiding is goed geland bij studiezoekers: op dit moment – eind juni –  zijn er 78 inschrijvingen. Niet alleen van binnen de regio, maar ook van (ver) daarbuiten”, vertelt opleidingsmanager Mirjam Boer. Haar collega Peter Becker vult aan: “In Nederland produceren we met z’n allen steeds meer data. Steeds meer mensen kunnen daar ook iets mee dankzij nieuwe technologieën. Daarom is de vraag naar goede datascientists en AI’ers enorm toegenomen.”

Data, data, data
De inhoud van de opleiding is vanzelfsprekend nog weinig bekend bij studiekiezers. Data science & AI worden in vele sectoren – en bij voorkeur over sectoren heen – en bij zeer diverse vraagstukken toegepast. Dat geeft ruimte voor eigen invulling en de ruimte om zelf te kiezen in welk vakgebied een studiekiezer zijn of haar talenten wil inzetten. Er zijn sowieso volop baankansen.

Community
Het Dutch Innovation Park is dé plek in Zoetermeer en Nederland voor toegepaste innovaties, onder andere op het gebied van data. Ook het lectoraat Data Science van De Haagse Hogeschool is hier actief. “Dit is de meest logische omgeving voor deze nieuwe opleiding. Hier werken onderwijs en bedrijfsleven nauw samen aan innovaties voor de maatschappij. Data science & AI speelt daarbij een prominente rol. Studenten en ondernemers zijn verenigd in de Dutch Innovation Community, een belangrijke schakel in de verbinding van onderwijs en bedrijfsleven. Zo nodigen we bijvoorbeeld ondernemers uit hun kennis te delen via gastcolleges, of om opdrachtgever te zijn voor minoren en ‘DataLabs’: praktijkprojecten voor opdrachtgevers uit de omgeving. De studenten werken daarin aan actuele vraagstukken uit de praktijk. Dat is een win-win voor beide partijen: studenten leren hoe om te gaan met echte opdrachtgevers en echte datavraagstukken, werkgevers kunnen al eerder geholpen worden door studenten die met een frisse blik met hun vraagstuk aan de slag gaan.”

Is Applied Data Science & Artificial Intelligence iets voor jou?
Wil jij leren hoe je bedrijven en overheid kunt helpen om data slim te gebruiken? Je gebruikt in deze studie je communicatieve vaardigheden en kennis van organisaties, die je combineert met wiskundige en ICT-kennis. En je maakt écht een verschil: jij hebt de keuze om te werken aan een betere wereld.

Dutch Innovation Factory
Studeren bij De Haagse Hogeschool in Zoetermeer is uniek. Op deze kleinschalige locatie zien we je graag en werken we teamgericht. Samen met je medestudenten en ondernemers in de Dutch Innovation Factory werk je aan projecten met echte impact op de omgeving! Ga naar de website van De Haagse Hogeschool over de nieuwe bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Als je je wilt inschrijven, kan dat door een motivatiebrief bij je verzoek tot inschrijving mee te sturen. Voor meer informatie: inschrijven bij een hbo-opleiding – De Haagse Hogeschool.