Vanuit hier worden Europa, Afrika en Rusland bediend

Topcon Europe Positioning opent nieuw bedrijfspand in het Dutch Innovation Park


Grote, open ruimten, veel glas en de geur van nieuwbouw. Het vers opgeleverde pand voor Topcon Europe Positioning is klaar voor de final touch. Vloerbedekking ligt er nog niet, maar midden in de centrale ruimte staat al een pingpongtafel. Een referentie naar de Japanse roots van de onderneming?

Opgetogen heet Jaap de Jong, director Operations Europe Topcon Europe Positioning, de gasten welkom. In het Engels, de voertaal binnen deze grote international. “Dit nieuwe pand voldoet aan al onze wensen. Onze huidige locatie is at end of life, deze nieuwe ontwikkeling was nodig om de volgende stappen te zetten. Onze activiteiten vragen om diverse features binnen een bedrijfspand, zoals de combinatie warehouse en kantoor. De opzet van de ruimten is zo ingericht dat alle medewerkers als team kunnen samenwerken, nauw verbonden aan elkaar.”

Goede match
Jaap vervolgt: “De Dutch Tech Campus voelde meteen goed; strategisch gelegen en dichtbij Capelle (de huidige locatie, red). Wat ook meespeelde zijn de raakvlakken met de andere ondernemingen in de Dutch Tech Campus en het Dutch Innovation Park, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek en security, en de tech environment in het algemeen.” Voor wethouder Jan Iedema is de match ook duidelijk: “Wat core business en thema’s betreft durf ik te zeggen dat het logisch is dat jullie hier in Zoetermeer landden. Laat dit het begin zijn van een mooie samenwerking om van het Park een van de meest aantrekkelijke gebieden in de regio te maken, welkom.”

Hightech schakel
Het nieuwe pand is, net als de onderneming die er straks in opereert, hightech en voorbereid om klimaatneutraal te opereren. De 4.900 m2 is gasloos en alle ruimten – ook de twee grote bedrijfshallen – zijn voorzien van vloerverwarming. De afwerking van het gebouw is van zeer hoog niveau en de wensen van de nieuwe ‘bewoner’ zijn tot in detail verwerkt. Al rondleidend en met gepaste trots vertelt Jaap: “Deze nieuwe locatie wordt een centraal distributiesysteem: Europa, Afrika en Rusland worden vanuit hier bediend. Dat maakt deze plek een belangrijke schakel in Europa. Hier kunnen we de volgende stappen in de supply chain gaan zetten voor de komende jaren.”

Hart van de onderneming
Ook communicatie is heel belangrijk bij Topcon. Jaap: “De kantine wordt het hart van het pand, de centrale ontmoetingsplek voor alle afdelingen. Hier zijn de lijnen kort en maken we goed contact zodat we snel kunnen schakelen.” Want binnen Topcon geldt: Nauwkeurig + Verbonden = Productiever. Niet alleen voor de producten maar ook op de werkplek.

Meer informatie? Lees het persbericht: International Topcon vestigt zich in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.