Dutch Innovation Park | Studentenstad Zoetermeer
1262
post-template-default,single,single-post,postid-1262,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Studentenstad Zoetermeer

Studentenstad Zoetermeer

Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema verwelkomen aanstaande woensdag 29 augustus, volgens een goede jaarlijkse traditie, 160 nieuwe studenten van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer.  Het aantal hbo- en mbo-studenten in Zoetermeer groeit al jaren. Dit jaar organiseren De Haagse Hogeschool en de gemeente voor het eerst een introductieweek.

De eerstejaars studenten zullen de hele week in de stad actief zijn. Ze zijn herkenbaar aan hun gele t-shirts, de kleur van de Dutch Innovation Factory. Ze klauteren aanstaande dinsdag over een stormbaan, spelen woensdag Cluedo in de binnenstad en bezoeken daarbij onder anderen het CKC, Stadstheater, Stadsmuseum en Nationaal Videogamemuseum.

Tot en met vrijdag hebben zij de tijd om te werken aan een idee voor het ontwerp van een game, waarmee zij de bedrijven op het Dutch Innovation Park kunnen leren kennen. Een jury van Zoetermeerse ondernemers, docenten en wethouder Iedema zal vrijdag als afsluiting van de introductieweek de ideeën beoordelen.