Dutch Innovation Park | Opening studiejaar HHS
1268
post-template-default,single,single-post,postid-1268,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Opening studiejaar HHS

Opening studiejaar HHS

Introductieweek in Zoetermeer
Burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (onderwijs) verwelkomden, volgens een goede traditie, 160 nieuwe studenten van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer.

Studentenstad Zoetermeer
Burgemeester Aptroot: ‘Ik vind het heel mooi om te zien dat zoveel talentvolle hbo-studenten kiezen voor een opleiding in Zoetermeer. Ook het aantal mbo-studenten in Zoetermeer groeit al jaren. Ik ben ook trots dat De Haagse Hogeschool en de gemeente dit jaar voor het eerst een introductieweek hebben georganiseerd. Zo kunnen studenten hun studie én de stad leren kennen.”

De studenten zijn deze week door hun gele t-shirts een opvallende verschijning in de stad. Geel is de kleur van de Dutch Innovation Factory, waar zij gaan studeren. Tot en met vrijdag hebben zij de tijd om te werken aan een idee voor een game. Een jury van Zoetermeerse ondernemers, docenten en wethouder Iedema zal vrijdag als afsluiting van de introductieweek de ideeën beoordelen.


Samenwerking werpt vruchten af
In de Zoetermeerse locatie van De Haagse Hogeschool, de Dutch Innovation Factory, werken ICT- bedrijven en het onderwijs nauw samen. Door de samenwerking en kennisuitwisseling sluiten de geboden opleidingen beter aan op de vraag van het bedrijfsleven. Bovendien biedt het studenten de kans om naast hun studie al samen te werken met bedrijven aan innovaties op het gebied van cyber security, e-health en big data.


Inspirerende studieomgeving
Wethouder Iedema (onderwijs): “Eind vorig jaar sloten de gemeente en De Haagse Hogeschool een samenwerkingsovereenkomst. Hierin hebben zij afgesproken het hoger onderwijs in Zoetermeer verder te verbeteren en te laten groeien. Ik ben trots op de groei van het studentenaantal. We blijven hard werken om een nog meer interessante en inspirerende studieomgeving voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voor mbo-, hbo- en universitaire studenten te creëren. Niet alleen in de Dutch Innovation Factory, maar ook breder in de stad. We zoeken met het onderwijs nog meer de verbinding met bedrijven, maatschappelijke organisaties en met Zoetermeerse inwoners. Het doel is samen met hen te werken aan echte maatschappelijke vraagstukken, waardoor waar leerlingen en studenten aan werken zichtbaar en gelijk bruikbaar wordt in de stad.”