Nieuwbouw Lamboo Medical in Dutch Innovation Park

Zoetermeer, 3 augustus 2021 – PingProperties ontwikkelt op de Dutch Tech Campus een gloednieuw hoofdkantoor voor Lamboo Medical (Lamboo). Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park – na Topcon – in korte tijd de tweede grote bouwimpuls voor een internationaal opererend bedrijf. Lamboo zal naar verwachting eind 2022 haar intrek nemen op de campus.

Met de realisatie van dit nieuwbouwproject zet PingProperties een volgende belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Dutch Tech Campus tot een duurzame campus voor bedrijven gericht op smart mobilty, ICT en e-health & care. Wethouder Iedema (Economie): “Lamboo Medical is een waardevolle aanwinst voor het Dutch Innovation Park. Door de inspanningen van PingProperties wordt het nog aantrekkelijker voor ondernemingen om zich hier te vestigen.”

Ligging
Na oplevering van het gebouw aan de Werner von Siemensstraat 35 beschikt Lamboo 13.500 m² over bedrijfsruimte en 1.100 m² kantoorruimte. De uitstekende ligging en de voordelen van de campus speelden voor Lamboo een belangrijke rol in de keuze voor de Dutch Tech Campus.

Over Lamboo Medical
Lamboo Medical is marktleider in de ontwikkeling en bouw van innovatieve mobiele medische accommodaties zoals modulair verplaatsbare MRI, CT-scanners, Cath-lab, Mammografie en PET-CT-eenheden. Vanuit de hele wereld is er belangstelling voor de unieke medische accommodaties die worden voorzien van de nieuwste technologieën. Door de exponentiële groei verdrievoudigt Lamboo Medical haar productiecapaciteit in Europa terwijl de nieuwe gasloze huisvesting volledig past bij haar ambitie om in 2030 CO2-neutraal te kunnen produceren. Joost Lamboo: “Ons duurzaamheidsprogramma richting 2030 kent grote en kleine stappen, dit is een grote stap voor de toekomst van Lamboo Medical”.