Veel geel in de straten van Zoetermeer

Burgemeester en wethouder verwelkomen nieuwe studenten

Zoetermeer, 31 augustus 2021. Heb je vandaag jongeren met gele T-shirts in de stad zien lopen? Dat zijn de nieuwe HBO-ICT-studenten aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Zo’n 100 eerstejaars studenten startten deze week hun studie in het Dutch Innovation Park. Zij verkenden tijdens de introductieweek hun nieuwe studentenstad Zoetermeer met een QR-tocht: in kleine groepjes deden zij een aantal leuke en voor hun studie handige plekken in Zoetermeer aan. En omdat de nu tweedejaars studenten na hun eerste jaar thuis studeren de stad ook beter wilden leren kennen, gingen ook zij op tocht.

Burgemeester Bezuijen en wethouder Iedema (Onderwijs) heten de studenten van harte welkom. “Ook dit jaar is een creatieve manier gevonden om de studenten kennis te laten maken met elkaar en met de stad. Er is veel te beleven in Zoetermeer en er liggen volop kansen. Ruim 20% van de IT-bedrijven in de regio zijn hier gevestigd en op het Dutch Innovation Park zijn er volop mogelijkheden om tijdens hun studie praktijkervaring op te doen. We wensen ze veel succes en plezier.”, aldus wethouder Jan Iedema.

Op de foto met de burgemeester en wethouder
Startpunt van de QR-tocht was het Stadhuisplein met haar gezellige terrassen. Waar daar voorheen altijd een groepsfoto met de burgemeester werd gemaakt, moest er nu vanwege de anderhalvemetermaatregel een creatief idee komen. Voor de gelegenheid stonden daarom op het plein afbeeldingen van de burgemeester en wethouder de studenten op te wachten voor een foto. De burgemeester en wethouder kwamen zelf ook even langs om de studenten persoonlijk te verwelkomen.

HBO-ICT in Zoetermeer
Eindpunt van de QR-tocht was de Dutch Innovation Factory, het gele gebouw in het Dutch Innovation Park. Dit is bij uitstek de plek waar ICT-studenten en -ondernemers elkaar vinden. Onderwijs en bedrijfsleven werken er nauw samen aan allerhande challenges en versterken elkaar. Een passende stage is eenvoudig gevonden en ook de kans op een aansluitende baan is groot.