Humans of Dif: Elliot van ARmazing

Deze week praten we met Elliot Elchanan Hagemeijer (27) van Armazing. Armazing is een door studenten opgericht bedrijf dat zich richt op augmented reality. Onlangs bracht zij haar eerste boek uitgebracht; ‘Op zoek naar Fl..’- De avonturen van Max.

‘’Bij bijna iedere pagina met verhaal hebben wij een ‘AR’ laagje toegevoegd.’’ Vertelt Elliot. ‘’Zodra lezers die pagina’s met hun mobiel scannen komt de augmented reality naar voren. Op het scherm is dan een 3D afbeelding te zien die met je meebeweegt. Het voegt extra dimensies toe aan het boek. Zo kun je meer inhoud aanbieden en kunnen kinderen veel meer leren en ontdekken.”

‘’Wij hebben alles te danken aan de Dutch Innovation Factory en hun incubator Crosspring. We leerden hen kennen tijdens HCI dagen van De Haagse Hogeschool die elk jaar in de Factory gehouden worden. Hier leerden we veel over augmented reality en hebben in twee weken een demo gemaakt van ons boek. Die mochten we presenteren en dit werd opgepakt door de Dutch Innovation Factory. Daarna kregen we een stageplek aangeboden bij de incubator en mochten we ons eigen bedrijf oprichten om het concept daar verder uitwerken. ‘’

 

“Ons boek is in de winkel en via bol.com te koop. Bij veel bibliotheken kun je het boek lenen. We zijn nu bezig met afstuderen, maar dit is pas een begin voor Armazing.”
Check ook www.deavonturenvanmax.nl