DIFx – Jeroen Derwort (RB Group) vertelt alle ins en outs over het werken met SCRUM

In het nieuwe DIFx-interview is Jeroen Derwort aan het woord over de ontwikkelingen van mobiele apps en het werken met SCRUM. Hij is een succesvolle ondernemer bekend van de apps: Online Soccer Manager en RosterBuster. Het werken met SCRUM is voor de bedrijven die hij heeft opgebouwd de sleutel tot succes.

RB Group, gevestigd in de Dutch Innovation Factory, ontwikkelt de mobiele app RosterBuster voor luchtvaartpersoneel. De app is ontstaan vanuit de behoefte van twee piloten die online en gemakkelijk hun roosters wilden kunnen zien. Daarnaast kan het luchtvaartpersoneel via de app nu ook zien bij welke gate hun vliegtuig vertrekt, hoe laat ze daar moeten zijn en hoe het weer is op hun eindbestemming. “RosterBuster wordt erg gewaardeerd door een heleboel mensen. Dan zie ik dat mensen er wat aan hebben en dat vind ik gewoon heel erg leuk. Bij RosterBuster zag ik vooral dat het leven gemakkelijker werd voor het luchtvaartpersoneel.”

Werken met SCRUM
Bij het ontwikkelen van apps is het werken met SCRUM van groot belang. In 2010 is Jeroen Derwort met Game Basics overgestapt naar de projectmethode SCRUM. “Het werken met SCRUM heeft echt een enorm verschil gemaakt in efficiëntie, voorspelbaarheid en het werkplezier.” Hierdoor creëer je echt een teamgevoel. “Je kan het bijvoorbeeld aanpassen naar je eigen werknemers en beschikbare tools.” De verschillende rollen, meetings, structuur en planning kunnen naar de behoefte van het bedrijf worden ingericht. “Voor studenten is het ook zeker aan te raden om met SCRUM te werken, maar ik raad hen wel aan om eerst de basisregels en de rollen te bestuderen.”

Ontwikkeling
Is er sprake van een nieuwe ontwikkeling door het hybride werken? Volgens Jeroen Derwort is die ontwikkeling er zeker. “Maar contact met elkaar tijdens het werken is heel belangrijk, ook voor je eigen geluk. Ik hoop heel erg dat er in de toekomst een combinatie wordt gezocht tussen on- en offline SCRUM-meetings.”

Jeroen Derwort vertelt over de ontwikkeling van mobiele apps en geeft tips over het werken met SCRUM.